به گزارش هرمزخبر ، در این مراسم اقشار مختلف مردم، به همراه مسئولان استانی و شهرستان از جمله معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان، امام جمعه رفسنجان، نماینده مردم رفسنجان در مجلس، فرماندار و جمعی دیگر از مسئولان شهرستان حضور داشتند.
جوشزنی در منطقه هرمزآباد بالای ۲۰۰ سال قدمت دارد
دبیر آیین جوشزنی ایران(هرمزآباد) در این مراسم اظهار کرد: یکی از نکاتی که برازنده منطقه است مراسمات مذهبی است که شور و شوق زیادی دارد به ویژه روز عاشورا جمعیت زیادی در این منطقه حضور به هم میرسانند.
ابراهیم رضویمقدم خاطرنشان کرد: سند آیین جوشزنی را سال ۹۲ به شماره ۱۵۴۴ به ثبت ملی رساندیم و در حالت کل به نام جوشزنی شمال استان در فهرست آثار ناملموس ایران به ثبت رسید اما منطقه خاصی برای آن ذکر نشده بود با همتی که شد اسم هرمزآباد در این ردیف به پرونده ۱۵۴۴ الحاق شد و هر سال این آیین را در هرمزآباد پاس میداریم.
دبیر آیین جوشزنی ایران عنوان کرد: مسجد قدیم هرمزآباد که به نام مسجد صاحبالزمان (عج) نامگذاری شده مربوط به دوران قاجاریه است که سال گذشته به ثبت ملی رسید و در فهرست آثار ملموس ایران ثبت شد و طی مراسمی این ثبت ملی پاس داشته شد.
رضویمقدم با بیان اینکه جوشزنی در منطقه هرمزآباد قدمت بالای ۲۰۰ سال دارد، ادامه داد: فلسفه جوشزنی همان معنای کلامی که دلهره و اضطراب است که مردم منطقه برای امام حسین(ع) با این روش عزاداری میکردند.
مسائل عمیق و پیام های عاشورا را انتقال دهیم
امام جمعه رفسنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: بالغ بر ۲۰۰ سال گذشته بزرگان و پدربزرگهای ما با شیوه و سبک جوشزنی به عزاداری میپرداختند و منطقه هرمزآباد در این زمینه پیشگام شد و این سبک عزاداری را ثبت ملی کردند.
حجتالاسلام عباس رمضانیپور افزود: این مسئله اگرچه به نام رفسنجان است اما جوشزنی در مناطق مختلفی از رفسنجان از جمله کشکوئیه و نوق و بعضی روستاهای اطراف شهر وجود داشته و نشان میدهد مردم رفسنجان از گذشتههای دور عشق و علاقه و محبت امام حسین(ع) در وجودشان جای داشته است.
وی تصریح کرد: امروز روشهای جدیدی برای عزاداری در میان مردم و به ویژه جوانان آمده و عشق و علاقه زیادی بین جوانان ایجاد شده است.
وی بیان کرد: امسال در تاسوعا و عاشورا شاهد حضور جوانان بودیم و جوانان زیادی پای منابر مینشستند و در عزاداریها شرکت داشتند اما باید روشهای عزاداری گذشته را یادآوری کنیم این کار ارزشمندی است که باید پاس داشته شود.
مسائل عمیق و پیام های عاشورا را انتقال دهیم
به گزارش ایسنا، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز در پنجمین سالروز ثبت ملی آئین جوش زنی ایران(هرمزآباد) اظهار کرد: آنچه که باید به آن بیاندیشیم مسائل عمیق و پیامهایی است که از عاشورا باید گرفته شود، آن را به جوانان انتقال بدهیم و پیام عاشورا را تحلیل و بررسی کنیم.
احمد محمدی انارکی با بیان اینکه باید هدف، نیت و آنچه که در عاشورا اتفاق افتاده است را بازگو کنیم، افزود: صبح تا بعداظهر تهمت می زنیم و دروغ می گوئیم و بعد شب برای امام حسین(ع) عزادادی می کنیم و این پیام کربلا نبود.
وی با بیان اینکه متاسفانه در جامعه انحراف وجود دارد و بایستی پیرو خط ائمه(ع) باشیم، یادآور شد: تهمت می زنیم و غیبت می کنیم و یک پیام دروغ، دهان به دهان می چرخد و نمی توان هزاران نفر را پیدا کرد تا این پیام دروغ را جمع کرد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: آئین ها انتقال مفاهیم هستند و در ایام قدیم چنین مراسماتی برگزار می شد، فضای مجازی نبود و بر اساس گردهمایی ها مفاهیم و پیامها منتقل می شد.
محمدی انارکی عنوان کرد: در زمان قدیم همه نمی توانستند به زیارت امام حسین بروند و این گردهمایی و آئین ها در سوگ و عزای امام حسین بود که عاشورا و کربلا را زنده نگه داشت و عاشورا روز به روز پویاتر می شود.
عکس: حمیدرضا طاهری پور عکس: حمیدرضا طاهری پور عکس: حمیدرضا طاهری پور عکس: حمیدرضا طاهری پور عکس: حمیدرضا طاهری پور عکس: حمیدرضا طاهری پور عکس: حمیدرضا طاهری پور عکس: حمیدرضا طاهری پور