این روزها هر کس صحبت از گردشگری، میراث فرهنگی و فرهنگسازی مردم نسبت به حفظ بناهای تاریخی و این میراث ماندگار میکند که این خود سندی از بیتوجهی مسئولان امر است.
این بنا در سده پنجم هجری قمری ایجاد شده و متعلق به دوره سامانیان است، بنای گورچوپان از سنگهای طبیعی کوهستان و ساروج در ۲ طبقه با برج و با روی کنگرهای از داخل و بیرون به ارتفاع ۱۰ متر ساخته شده است.
از آثار کنار برج مشخص میشود که برج و مستحدثات کنار آن در سال ۸۱۹ بعد از میلاد به فرمان سلاطین وقت برای جاده مالروی رفسنجان به خلیج فارس ساخته شده است.دلیل نام گذاری این بنا این بوده که چوپانی عاشق در داخل این برج به دلیل از دست دادن گله خود توسط حیوانات وحشی دست به خود زنی مینماید ودر همان محل دفن است.
بنای گورچوپان در حال تخریب است و اکنون کنگرههای زیبایی که از آن گفته شد رو به نابودی است و میطلبد، متولیان امر بیشتر به فکر آن باشند چراکه در این مسیر علاوه بر این بنا مکانهای دیدنی دیگری هم دارد که توجه مسافران و گردشگران را به خود جلب میکند.
گورچوپان نیز با توجه به اینکه اطرافش حریمی وجود دارد تا تبدیل به یک مکان گردشگری و استراحتگاهی برای مسافران باشد از این رو نگاهها را جلب خود کرده است.
گزارش و عکس از حمید رضا طاهری پور
فضای اطراف گورچوپان رفسنجان گورچوپان رفسنجان از نمای داخل گورچوپان از نمای بیرون گورچوپان از نمای دیگر طبقه زیرین گورچوپان