به گزارش هرمزخبر ، زهرا عبداللهی در کارگاه آموزشی و همایش ملی «بهبود تغذیه در جامعه زنان روستایی و عشایری» در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان این مطلب گفت: ۵۰ درصد بیماری های قلبی و عروقی و ۳۰ تا ۴۰ درصد سرطان ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری هستند.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: مصرف کم میوه و سبزی ۱۹ درصد علت سرطان های دستگاه گوارش و ۳۱ درصد بیماری های قلبی است.

وی اظهار داشت: از ده عامل بیماری های غیرواگیر مهم ترین ریسک فاکتور، تغذیه نامناسب است که موجب شده بیماری های غیرواگیر از ۵۶ درصد در سال ۸۰ به ۷۶ درصد در سال های اخیر برسد.

عبداللهی گفت: مطالعات سال ۹۵ نشان می دهد مصرف سبزی و میوه در روستاها از شهرها نیز کمتر بوده است. مصرف حداقل ۳ واحد سبزی و ۲ واحد میوه توصیه جهانی است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه ادامه داد: مصرف زیاد چربی و روغن عامل اصلی سرطان های پروستات و سینه است که از شایع ترین سرطان‌ها است.

وی افزود: چاقی شکمی از چاقی عمومی بدتر است که مطالعات سال ۹۱ نشان می دهد این چاقی در زنان ۶۱ درصد است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کاهش ضریب هوشی را ناشی از کمبود ید و آهن در افراد دانست و گفت: کمبود ریزمغذی ها اعم از کمبود آهن، کم خونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامین های A، ویتامین D، کمبود روی و ید هستند.

وی گفت: کمبود ید در ۳۰ سال پیش موجب بروز ۷۰ درصدی گواتر می شد که با غنی سازی نمک به ید تصفیه شده باعث شد این عدد به ۵ درصد برسد که اگر از عرضه نمک های غیرمجاز در بازار جلوگیری نشود دوباره به تدریج به همان وضعیت سابق برخواهیم گشت.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *